13/05/2019

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) συμμετέχει μαζί με το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και την ιταλική επιτροπή τηλεπικοινωνιών (AGCOM) στο πρόγραμμα διδυμοποίησης (Twinning project) «Strengthening the Institutional Capacity of the Intellectual Property Agency to Manage and Protect Intellectual Property Rights in Digital Networks (“SICCA”).

Το πρόγραμμα είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει διάρκεια 24 μήνες, ενώ δικαιούχος του είναι το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν (Intellectual Property Agency of the Republic of Azerbaijan). O ΟΠΙ συμμετέχει με τη διάθεση υπαλλήλων του τόσο ως υπεύθυνου διαχείρισης του προγράμματος (Resident Twinning Advisor-RTA) όσο και εμπειρογνωμόνων.

Η έγκριση του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει την ευκαιρία στον ΟΠΙ να συμμετάσχει για πρώτη φορά, ως οργανισμός, σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα διδυμοποίησης αποκομίζοντας τα σχετικά οφέλη και εκδηλώνοντας την απαραίτητη εξωστρέφεια σε διεθνές επίπεδο.