Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΟΠΙ για την προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και των Συγγενικών Δικαιωμάτων

Ιστοσελίδα για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το copyrightschool.gr είναι η ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια της πνευματικής ιδιοκτησίας. Η ιστοσελίδα διαθέτει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, όπως παιχνίδια, σταυρόλεξα, ερωτήσεις - απαντήσεις, έντυπο υλικό και άλλα. Το υλικό αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα της πνευματικής ιδιοκτησίας στην τάξη. Επιπλέον, υπάρχει υλικό που απευθύνεται στους γονείς των παιδιών.

Η δημιουργία της ιστοσελίδας και των παιχνιδιών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης "Greek Copyright School" με την υποστήριξη του EUIPO.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

school

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα.

Για να δείτε το περιεχόμενο του προγράμματος πατήστε εδώ.

Σχεδιασμός: Θωμά Ράλια, Κουμπούρα Μαρία, Ντελής-Σμυρίλιος Ιωάννης, Σουρτζή Μαριάνα, Χαβιαρά Ελεάνα
Σχολική χρονιά: 2016-2017
Τάξεις: Όλες οι τάξεις του Δημοτικού σχολείου
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σκοπό έχει να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και το ρόλο της ως καθοριστικού παράγοντα για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και του πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από 3 σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και κέρδισαν πρώτο βραβείο στην κατηγορία τους.

Εκπαιδευτήριο
"Χρυσόστομος Σμύρνης
1ο βραβείο στην
κατηγορία "Κέιμενο"
Πρότυπο Πειραματικό
Δημοτικό Σχ. Φλώρινας
1ο βραβείο στην
κατηγορία "Video"
Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχ. Φλώρινας
1ο βραβείο στην
κατηγορία "Video"
Δημοτικό Σχολείο
Λάρδου, Ρόδος
1ο βραβείο στην
κατηγορία "Μουσική"
Δημοτικό Σχολείο
Λάρδου, Ρόδος
1ο βραβείο στην
κατηγορία "Μουσική"

Στην κατηγορία "Αφίσα" το πρώτο βραβείο κέρδισε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης από το οποίο δεν έχουμε λάβει κάποια φωτογραφία.

Ο ΟΠΙ έχει εξασφαλίσει έγγραφη συναίνεση από τους γονεών των παιδιών για τη δημοσίευση των φωτογραφιών.

 

octopus

Παρουσιάσεις

 

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του προγράμματος για Δασκάλους

Οι δάσκαλοι που επιλέγουν και υλοποιούν το πρόγραμμα, μπορούν να κατεβάσουν ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης και αφού το συμπληρώσουν να το στείλουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Με αυτό τον τρόπο θα συνδράμουν στη βελτίωση του προγράμματος για τις επόμενες σχολικές χρονιές.

  • Για να κατεβάσετε το ερωτηματολόγιο σε μορφή pdf πατήστε εδώ.
  • Για να κατεβάσετε το ερωτηματολόγιο σε μορφή docx πατήστε εδώ.

 

Οδηγοί για την Πνευματική Ιδιοκτησία

Ακολουθεί λίστα με τους οδηγούς για την Πνευματική Ιδιοκτησία. Επιλέγοντας τον οδηγό που σας ενδιαφέρει μπορείτε να τον ανοίξετε ή να τον αποθηκεύσετε στον τοπικό σας δίσκο.

 

Αφίσες του ΟΠΙ για την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

 

Κόμικ για την Πνευματική Ιδιοκτησία

Διαβάστε και κατεβάστε στον τοπικό σας δίσκο το κόμικ για την πνευματική ιδιοκτησία.

Ασφαλείς συναλλαγές

UNCITRAL: Νομοθετικός οδηγός για ασφαλείς συναλλαγές.