12.11.2015

Την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, διοργάνωσαν στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο της προώθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα».

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Έβρου σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» που εκπόνησε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας και για τη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) και δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Η σημασία των δικαιωμάτων αυτών είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο ανθρώπων και εταιρειών στην πολιτιστική άνθιση μίας χώρας, στην αύξηση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περίπου 25 εκπαιδευτικοί. Εκτός από τους ομιλητές του ΟΠΙ, έκανε εισήγηση ο εικαστικός κύριος Χαράλαμπος Δαραδήμος.

Στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, διανεμήθηκε φάκελος με πλούσιο ενημερωτικό υλικό, όπως οι οδηγοί του ΟΠΙ για μαθητές Δημοτικού, για Δασκάλους, ο βασικός οδηγός για την Πνευματική Ιδιοκτησία, το κόμικ για την Πνευματική Ιδιοκτησία, αυτοκόλλητα με το λογότυπο του προγράμματος και άλλα.

Η εκδήλωση για την προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος έγινε με την υποστήριξη του OHIM (Office for the Harmonization in the Internal Market).

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Μαρία Σινανίδου, Δικηγόρος - Επιστημονική Συνεργάτιδα ΟΠΙ, Ευαγγελία Κοκκίνου - Τμήμα Πληροφόρησης ΟΠΙ, Γιάννης Αναγνωστόπουλος - Τμήμα Πληροφορικής ΟΠΙ, Σοφία Τσιροπούλου - Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Έβρου, Χαράλαμπος Δαραδήμος - εικαστικός, Αλέξανδρος Παλαβουζόπουλος - Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Έβρου.

Στιγμιότυπο από την εισήγηση της κυρίας Σοφίας Τσιροπούλου από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Έβρου.

Στιγμιότυπο από την εισήγηση της κυρίας Σινανίδου, Δικηγόρου - Επιστημονικής Συνεργάτιδος ΟΠΙ.