11.11.2021

Η ALAI σε συνεργασία με τη European Grouping of Societies of Authors and Composers (GESAC) εγκαινιάζει ετήσιο βραβείο για τη συγγραφή δοκιμίων από φοιτητές με θέμα τα δικαιώματα των δημιουργών (ALAI European Author’s Right Award).

Τα δοκίμια πρέπει να έχουν σχέση με τη συλλογική διαχείριση των δικαιωμάτων των δημιουργών και να έχουν ευρωπαική οπτική. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον μεταπτυχιακοί φοιτητές, κάτω των 35 ετών και να έχουν συσταθεί για να υποβάλουν αίτηση στο διαγωνισμό από τουλάχιστον έναν καθηγητή.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ για τον νικητή της πρώτης θέσης, ενώ εάν η επιτροπή αποφασίσει να απονείμει βραβείο για τη δεύτερη θέση, αυτό θα είναι 1.000 ευρώ. Επιπλέον, ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το Διεθνές Συνέδριο της ALAI το 2022 στην Πορτογαλία, θα έχει ετήσια συνδρομή στην εθνική του ALAI καθώς και συνδρομή ενός έτους στο περιοδικό International Authors’ Right Magazine “RIDA”.

Μονοσέλιδη περίληψη του δοκιμίου πρέπει να σταλεί στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. πριν από την 30η Νοεμβρίου 2021. Η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των δοκιμίων είναι η 15η Φεβρουαρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ: GESAC - THE EUROPEAN AUTHORS’ SOCIETIES (authorsocieties.eu).

Για την ιστοσελίδα της ALAI επιλέξτε εδώ.

Για την ιστοσελίδα του ελληνικού τμήματος της ALAI δείτε εδώ.