23.01.2020

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας δια του υπεύθυνου Οργανωτικού Συντονιστή κ. Σπύρου Παπαδάκη οργάνωσαν ιστοσεμινάριο με θέμα «Πνευματική ιδιοκτησία και συγγενικά δικαιώματα: εφαρμογές στην εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, ώρα 16:00- 17:30 με ομιλήτριες την κα Ευαγγελία Βαγενά, Δ/ντρια ΟΠΙ και την κα Κρυσταλλένια Κολοτούρου, Νομικό ΟΠΙ.

Το σεμινάριο είχε σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία και τις νέες τεχνολογίες. Το παρακολούθησαν 78 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι δήλωσαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με το υλικό που παρουσιάστηκε.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την Πνευματική Ιδιοκτησία». Το πρόγραμμα είναι διακρατικό και χρηματοδοτούμενο από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Για περισσότερες πληροφορίες για την πνευματική ιδιοκτησία αλλά και τις δράσεις του ΟΠΙ στην εκπαίδευση www.copyrightschool.gr