11.04.2019

Ο ΟΠΙ ανταποκρινόμενος σε αιτήματα φορέων και χρηστών και με σκοπό τη διασφάλιση διαφάνειας και ενημέρωσης για τα αμοιβολόγια δημιούργησε και διαθέτει μέσα από τον ιστότοπό του μία ηλεκτρονική φόρμα για τον υπολογισμό της αμοιβής για τη δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλες επιχειρήσεις.

Η φόρμα αυτή, η οποία δημιουργήθηκε για τη διευκόλυνση των χρηστών, αποτελεί ένα εργαλείο υπολογισμού της οφειλής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλων επιχειρήσεων που προβαίνουν σε δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων προς τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) Ε.Υ.Ε.Δ., Αυτοδιαχείριση και GEA. Το κόστος που προκύπτει βάσει του εργαλείου αυτού είναι σύμφωνα με τα αναρτημένα αμοιβολόγια των ΟΣΔ. Σε κάθε περίπτωση πριν από την καταβολή της οφειλής θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με τους σχετικούς ΟΣΔ.

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τους χρήστες και οι τυχόν συλλογικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ ΟΣΔ και αντιπροσωπευτικών ενώσεων χρηστών, οι οποίες ορίζουν διαφορετικά ποσά (βλ. αντίστοιχη σελίδα στο site του ΟΠΙ ή την ιστοσελίδα των αντίστοιχων ΟΣΔ).

Τα αμοιβολόγια των ΟΣΔ, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην παρούσα φόρμα, αφορούν και σε άλλες επιχειρήσεις, όπως Ξενοδοχεία, Νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που όμως δεν έχουν συμπεριληφθεί στην παρούσα φάση στη φόρμα υπολογισμού. Για τον υπολογισμό της οφειλής σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ανατρέξετε στα πλήρη αμοιβολόγια των ΟΣΔ.

Επιλέξτε εδώ για να δείτε τη φόρμα.