10.02.2017

Την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017, εκπρόσωπος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας Κορίνθου για παρουσίαση αλλά και συζήτηση με τους μαθητές της Ε’ και Στ΄ Τάξης πάνω σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο ΟΠΙ και η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου, διοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία και Εκπαίδευση».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου και σκοπό είχε την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κορίνθου πάνω σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και εκπαίδευσης. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» που εκπόνησε ο ΟΠΙ καθώς και σχετικά με το πλούσιο υλικό (ιστοσελίδα, e-games, υλικό για δασκάλους και μαθητές κλπ.) που έχει δημιουργηθεί με αφορμή το πρόγραμμα αυτό.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 20 εκπαιδευτικοί, στους οποίους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, όπως ο βασικός οδηγός για την Πνευματική Ιδιοκτησία, οι οδηγοί για μαθητές Δημοτικού και για Δασκάλους, το κόμικ για την Πνευματική Ιδιοκτησία, αφίσες και άλλα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις.

Προβολή της ταινίας "Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε" στο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας Κορίνθου.

Η κυρία Μαρία Σινανίδου, Δικηγόρος, Επιστημονική Συνεργάτης ΟΠΙ, εξηγεί στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας Κορίνθου, τις βασικές έννοιες της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Η κυρία Αναστασία Τσαπάλου, υπεύθυνη δραστηριοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κορινθίας.

Η κυρία Μαρία Σινανίδου, Δικηγόρος, Επιστημονική Συνεργάτης ΟΠΙ, στο σεμινάριο για δασκάλους και καθηγητές στο 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου.