05.02.2016

Την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας διοργάνωσαν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο της προώθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα».

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηλείας σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» που εκπόνησε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και για τη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) και δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Η σημασία των δικαιωμάτων αυτών είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο ανθρώπων και εταιρειών στην πολιτιστική άνθιση μίας χώρας, στην αύξηση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περίπου 40 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εκτός από τους ομιλητές του ΟΠΙ, έκανε εισήγηση και συμμετείχε στον διάλογο που ακολούθησε, ο εικαστικός κύριος Χαράλαμπος Δαραδήμος.

Στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, διανεμήθηκε φάκελος με πλούσιο ενημερωτικό υλικό, όπως οι οδηγοί του ΟΠΙ για μαθητές Δημοτικού, για Δασκάλους, ο βασικός οδηγός για την Πνευματική Ιδιοκτησία, το κόμικ για την Πνευματική Ιδιοκτησία, αυτοκόλλητα με το λογότυπο του προγράμματος και άλλα.

Η εκδήλωση για την προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος έγινε με την υποστήριξη του OHIM (Office for the Harmonization in the Internal Market).

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

To 6o Δημοτικό Σχολείο Πύργου όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση.

Εικόνα από το υλικό που διανεμήθηκε σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Η κυρία Ευαγγελία Βαγενά, Δικηγόρος - Επιστημονική Συνεργάτης ΟΠΙ.

Η κυρία Αγγελική Μιχαλοπούλου, εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Ο κύριος Χαράλαμπος Δαραδήμος, εικαστικός.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Η κυρία Ευγενία Ηλιοπούλου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας, η κυρία Εύα Κοκκίνου, από το τμήμα Πληροφόρησης του ΟΠΙ, η κυρία Αγγελική Μιχαλοπούλου, εκπαιδευτικός - συγγραφέας, κύριος Χαράλαμπος Δαραδήμος, εικαστικός, ο κύριος Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, από το τμήμα Πληροφόρησης του ΟΠΙ και η κυρία Ευαγγελία Βαγενά, Δικηγόρος - Επιστημονική Συνεργάτης ΟΠΙ.