25.03.2023

Στις 22.03.2023 ο ΟΠΙ στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με τον WIPO, με το οποίο ο ΟΠΙ κατέστη εξουσιοδοτημένος φορέας της χώρας μας (“national contributor”) στη σημαντική πρωτοβουλία με τίτλο “WIPO ALERT”, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα του WIPO “Building Respect for Intellectual Property Database Project”, συμμετείχε στην έκτη συνάντηση των ενδιαφερόμενων μερών (6th Stakeholders’ Meeting) που αφορούσε στην εν λόγω πλατφόρμα.

Η αν. Διευθύντρια του ΟΠΙ κα Μαρία Δάφνη Παπαδοπούλου παρουσίασε το μοντέλο καταπολέμησης διαδικτυακής πειρατείας της Επιτροπής για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακών Προσβολών Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ) και τη συμβολή της τελευταίας μέσω του ΟΠΙ σε αυτήν την πρωτοβουλία με την ανάρτηση της λίστας με τα ονόματα χώρου και τις διευθύνσεις διαδικτυακού πρωτοκόλλου, στις οποίες έχει διαταχθεί διακοπή πρόσβασης βάσει των σχετικών αποφάσεών της ΕΔΠΠΙ, και στις οποίες δεν τοποθετούνται διαφημίσεις από τους συμβαλλόμενους στο WIPO Alert, αναδεικνύοντας σε διεθνές επίπεδο το έργο της ΕΔΠΠΙ.

Στην εν λόγω συνάντηση, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή χωρών απ’ όλον τον κόσμο, συμμετείχαν ενδιαφερόμενοι φορείς από τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και φορείς εκτός ΕΕ.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.