05.10.2023

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12.00 - 14.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ψηφιακή δράση με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία και Πολιτιστική Κληρονομιά» που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), οι οποίες θεσπίστηκαν επίσημα ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991, υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρησή τους. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα συμμετέχει από το 1996 με εθνικό συντονιστή τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχαν με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΠΙ κ. Π. Τσίρης και με ομιλίες τους η κα Μαρία Δάφνη Παπαδοπούλου, αν. Διευθύντρια του ΟΠΙ, η κα Μαρία Σινανίδου Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Επιστημονική Συνεργάτης ΟΠΙ, η κα Εύα Μουστάκα, Δικηγόρος ΟΠΙ και ως προσκεκλημένες ομιλήτριες η κα Ειρήνη Σταματούδη, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η κα Μαρίνα Μαρκέλλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Γκρόνινγκεν.

Τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση των ομιλητών με το κοινό. Συμμετείχαν εκπρόσωποι πολιτιστικών ιδρυμάτων της χώρας, βιβλιοθηκών, δικηγόροι, εκπρόσωποι ΟΣΔ και λοιποί ενδιαφερόμενοι.

Ακολουθούν οι παρουσίασεις της εκδήλωσης.

Ακολουθεί η βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.