19.09.2023

Στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023 εορτάζονται οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), οι οποίες αποτελούν κοινή δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ΕΕ, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει από το 1996 με εθνικό συντονιστή τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας συμμετέχει στον φετινό εορτασμό διοργανώνοντας ψηφιακή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 ώρα 12.00 έως 14.00 μ.μ. στην οποία θα συμμετέχουν με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΠΙ και με ομιλίες τους το επιστημονικό προσωπικό του ΟΠΙ, καθώς και προσκεκλημένες ομιλήτριες.

Οι ΕΗΠΚ θεσπίστηκαν επίσημα ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρησή τους και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κάθε χώρα αποφασίζει το θέμα του εορτασμού της με γνώμονα πάντοτε την προβολή τόσο της εθνικής όσο και της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Δείτε περισσότερα για τις ΕΗΠΚ εδώ.

Για εγγραφή στο webinar ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_AEZsCCHORGq4PpBFbXX1AQ