Εκδηλώσεις

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Δημόσια εκτέλεση μουσικής: Προκλήσεις και λύσεις». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 18.30 στη συνεδριακή αίθουσα του ΕΕΘ «Θεσσαλονίκη» (Αριστοτέλους 27, 1ος όροφος).

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας συμμετείχε φέτος στη Thessaloniki Design Week πραγματοποιώντας μία εσπερίδα, κατά την οποία εκπρόσωποί του μίλησαν για ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας που ανακύπτουν σε σχέση με το design. Η εσπερίδα του ΟΠΙ πραγματοποιήθηκε στο Περίπτερο 10 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη.

Ο ΟΠΙ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας έθεσε υπό την αιγίδα του και συμμετείχε σε διήμερη συνάντηση «REACH FOR GOLD - SPORTS and IP» που διοργάνωσε η Ένωση Σηματούχων Εταιρειών (ΕΣΗΜΕΤ) την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη. .

Έπειτα από την πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Ζορμπίδη, εκπρόσωπος του Νομικού Τμήματος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου που έλαβε χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της δημόσιας εκτέλεσης.

Ο ΟΠΙ συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλοωση με θέμα «Βιομηχανική Ιδιοκτησία (Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας Σχέδια - Εμπορικά Σήματα) & Πνευματική Ιδιοκτησία» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χανίων την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην αίθουσα διαλέξεων «Δ. Γαγάνης».

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Πολιτιστική Διαχείριση: Θεωρία και Πράξη», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20.4.2018 στο Αμφιθέατρο ΔΙΠΑΕ, 14ο χιλ. Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, Θέρμη.

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και η Google (με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος) διοργανώνουν συνέδριο με τίτλο «Προσβολή δικαιωμάτων πνευματικής Ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο: Εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2018 στην Αίγλη Ζαππείου (Αίθουσα Ολυμπία).

Ημερίδα με τίτλο: "Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Πνευματική Ιδιοκτησία"

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), η Εθνική Βιβλιοθήκη και ο ΟΣΔΕΛ διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Πνευματική Ιδιοκτησία» η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14.12.2017 (Πέμπτη) στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ημερίδα με τίτλο “Η Στρατηγική της Ενιαίας Αγοράς - ∆ιανοητική Ιδιοκτησία”.

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα “Η Στρατηγική της Ενιαίας Αγοράς - ∆ιανοητική Ιδιοκτησία” (The Single Market Strategy-Aspects relating to Intellectual Property) στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στο Μαρούσι στις 29 Φεβρουαρίου 2016.

Διεθνές συνέδριο με τίτλο 'Πνευματική Ιδιοκτησία και η Ψηφιακή Ατζέντα στην Ευρώπη: Ρυθμίσεις του Παρόντος και Προκλήσεις για το Μέλλον'

To Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με αφορμή την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ διοργανώνουν διεθνές συνέδριο με τίτλο "Πνευματική Ιδιοκτησία και η Ψηφιακή Ατζέντα στην Ευρώπη: Ρυθμίσεις του Παρόντος και Προκλήσεις για το Μέλλον"