31.01.2023

Δύο νέες εκδόσεις  από τον EUIPO: α) Intellectual Property Infringement and Enforcement – Tech Watch Discussion Paper, 2η έκδοση και β) Κοινή μελέτη ΟΟΣΑ - EUIPO “Risks of illicit trade in Counterfeits to SMEs”.

  • Intellectual Property Infringement and Enforcement – Tech Watch Discussion Paper, 2η έκδοση.

Δεύτερη έκδοση του εγγράφου συζήτησης “Intellectual Property  Infringement and Enforcement – Tech Watch Discussion /Παραβίαση και επιβολή της διανοητικής ιδιοκτησίας - Tech Watch", το οποίο αναλύει τις νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν σημαντικά στην πληρέστερη κατανόηση της πολυπλοκότητας των αναδυόμενων και ανατρεπτικών τεχνολογιών και εξετάζει τις κοινωνικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις αυτών των τεχνολογιών με ιδιαίτερη έμφαση στην τρέχουσα και μελλοντική προστασία, παραβίαση και επιβολή της διανοητικής ιδιοκτησίας.

Βρείτε το έγγραφο εδώ.

  • Κοινή μελέτη ΟΟΣΑ - EUIPO “Risks of illicit trade in Counterfeits to SMEs”

Μελέτη για τους κινδύνους του παράνομου εμπορίου παραποιημένων προϊόντων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Η έκθεση αναλύει τον οικονομικό αντίκτυπο του παράνομου εμπορίου παραποιημένων προϊόντων και άλλων τύπων παραβίασης των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Παρέχει επίσης μια βαθύτερη ανάλυση αυτής της απειλής στο πλαίσιο της ΕΕ. Οι ΜΜΕ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις περισσότερες οικονομίες. Στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αποτελούν την πλειονότητα των επιχειρήσεων και αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα της συνολικής απασχόλησης. Παρόλο που η χρήση των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας μεταξύ των ΜΜΕ είναι σχετικά χαμηλή, οι καινοτόμες ΜΜΕ αναφέρουν υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, καθώς αναζητούν ενεργά τρόπους βελτίωσης των υφιστάμενων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών διαδικασιών.

Βρείτε τη μελέτη εδώ.