09.12.2016

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΠΙ «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» πήρε και φέτος την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Για τις τάξεις Α’ Β’ Γ’ και Δ’ του δημοτικού σχολείου το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί στην Ευέλικτη Ζώνη. Για τις τάξεις Ε’ και Στ’ το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, μέσα από τα Πολιτιστικά Προγράμματα που εντάσσονται στο έτος του Ενεργού Πολίτη. Η υλοποίηση του προγράμματος σε όλες τις τάξεις μπορεί να γίνει και διαθεματικά.

Το πρόγραμμα «Πνευματική ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε από τον ΟΠΙ σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών. Έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει χρηματοδοτήσει την προώθησή του σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη δημιουργία του υλικού (ιστοσελίδα, ταινία κλπ.) που αναφέρεται παρακάτω. Έχει επίσης παρουσιαστεί διεθνώς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας ως πρότυπο στον τομέα του.

Για την υποστήριξη του προγράμματος, ο ΟΠΙ δημιούργησε την ιστοσελίδα www.copyrightschool.gr. Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει πλούσιο υλικό για δασκάλους, μαθητές και γονείς (ηλεκτρονικά παιχνίδια, οδηγούς, faq, κόμικ, κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, αφίσες κ.λ.π.). Το υλικό της ιστοσελίδας απευθύνεται και στη Β/θμια εκπαίδευση. Επιπλέον, στο www.copyrightschool.gr περιλαμβάνεται animated ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε...» που δημιουργήθηκε ειδικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Εάν κάποιος εκπαιδευτικός το επιθυμεί, ο ΟΠΙ μπορεί να στείλει έντυπο υλικό για την τάξη (κόμικ, οδηγούς για δασκάλους και μαθητές, αυτοκόλλητα και αφίσες).

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Για επικοινωνία ή/και αποστολή υλικού στείλτε mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..