19.01.2016

Την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης νομού Τρικάλων, διοργάνωσαν στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων Μύλος Μουτσόπουλου, επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο της προώθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα».

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» που εκπόνησε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και για τη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) και δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Η σημασία των δικαιωμάτων αυτών είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο ανθρώπων και εταιρειών στην πολιτιστική άνθιση μίας χώρας, στην αύξηση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περίπου 100 διευθυντές δημοτικών σχολείων, σχολικοί σύμβουλοι και νηπιαγωγοί. Εκτός από τους ομιλητές του ΟΠΙ, έκαναν εισηγήσεις και συμμετείχαν στον διάλογο που ακολούθησε, συγγραφέας Θεόδωρος Νημάς, η ερμηνεύτρια και συνθέτης Ευσταθία και ο συγγραφέας Άγγελος Σινάνης.

Η εκδήλωση για την προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος έγινε με την υποστήριξη του OHIM (Office for the Harmonization in the Internal Market).

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Μύλος Ματσόπουλου που φιλοξένησε την εκδήλωση.

Γενική άποψη από την εκδήλωση.

Ο κύριος Αλέξανδρος Κόφφας, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων.

Ο κύριος Χαράλαμπος Καφανέλης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων.

Ο κύριος Δημήτριος Καραθάνος, Σχολικός Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Νομού Τρικάλων

Ο κύριος Θεόδωρος Νημάς, συγγραφέας.

Η κυρία Ευσταθία, ερμηνεύτρια και συνθέτης.

Ο κύριος Άγγελος Σινάνης, συγγραφέας.