16.11.2015

Μία νέα πρωτοβουλία του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) για την αντιμετώπιση της διακίνησης «πειρατικών» βιβλίων προστίθεται στις υπηρεσίες του Οργανισμού στην προσπάθειά του να προστατεύσει την πνευματική ιδιοκτησία των μελών του.

Η υπηρεσία "antIPiracy" αφορά, σε πρώτο στάδιο, στην υποδοχή στοιχείων ενημέρωσης για την ψηφιακή διακίνηση "πειρατικών" βιβλίων Ελλήνων εκδοτών και συγγραφέων. Στο δεύτερο στάδιο, θα γίνεται ο έλεγχος από την πλευρά του Οργανισμού που θα αφορά στην επαλήθευση των στοιχείων που λαμβάνει. Το τρίτο στάδιο αφορά στην εκτίμηση από την πλευρά του Οργανισμού της δυνατότητας ανάληψης δράσης και του είδους αυτής. Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται σύμφωνα με τα πρότυπα της διεθνούς βέλτιστης πρακτικής για την αντιμετώπιση της πειρατείας αλλά και σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του Οργανισμού, ενώ περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αποστολή μηνυμάτων «notice and take down», την ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, κ.ά.

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων προτείνονται διάφορες πλατφόρμες αποστολής των ενημερωτικών στοιχείων προς τον Οργανισμό:
α. Τηλεφωνικά καλώντας στον αριθμό 210 3849107. Συνεργάτες του Οργανισμού απαντούν στις κλήσεις των ενδιαφερομένων υποδεχόμενοι πληροφορίες ή και παρέχουν συμβουλές και οδηγίες.
β. Online
- με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. υποδέχεται τις καταχωρίσεις των ενδιαφερομένων.
- στα Social media accounts του Οργανισμού με αποστολή PM στο inbox του Facebook account του ΟΣΔΕΛ και DM στο twitter account του ΟΣΔΕΛ.@osdelGR
γ. Ταχυδρομικά με αποστολή ενημέρωσης στη διεύθυνση: ΟΣΔΕΛ, Θεμιστοκλέους 73, 10683, Εξάρχεια.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 3849107